torstai 23. marraskuuta 2017

Täydellinen syyspäivä

Kirjotan tämän postauksen nyt my day- tyyliseksi. Aloitin viime viikolla työt ja nyt mulla on muutaman päivän vapaat. Voin sanoa, että tuli tarpeeseen. Vaikka tykkään työpaikastani, alku on ollut niin fyysisesti kuin psyykkisestikin aika rankka. Työtahti on aikamoinen ja uutta opittava on läjäpäin. Jo se yksinään olisi rankkaa, mutta pienen lisämausteen työhön tuo kielimuuri, jonka toivon pian katoavan tai edes helpottavan. En kuitenkaan muuttaisi nyt mitään, sillä työ vaikuttaa kivalta ja sitäpaitsi, elämässä pitää olla haasteita, eikö niin?

Pienen univelan vuoksi nukuin ruhtinaalliset 12-tuntiset yöunet viime yönä, joten oli ainakin hyvin levätty olo. Viikon kestänyt on-off sadekeli oli tiessään ja aurinko paistoi, täydellistä. Vietin rauhallista aamua sohvalla lempisarjaa katsoen. Puhelimeen kilahti viesti, hyvä ystäväni Keski-Saksasta on Heidelbergissä. Kamat kasaan ja bussilla keskustaan. 

Vuonna 2014 olin mukana koulujen välisessä vaihto-ohjelmassa. Vietettiin isolla porukalla viikon Saksassa, jokainen sijoitettuna paikalliseen perheeseen. Muutaman kuukauden päästä saksalaiset sitten tulivat viikoksi Suomeen ja me majoitimme vuorostaan heidät. Siitä asti olen pitänyt enemmän tai vähemmän yhteyttä mun "vaihtari pariin", Tabeaan. 

Viime tapaamisesta on vierähtänyt kaksi vuotta ja oli kyllä ihan nähdä pitkästä aikaa! Vein Tabean ylös vuorenrinteelle filosofintielle, mielestäni Heidelbergin kauneimpaan paikkaan. Rinnettä pitkin kulkee muutaman kilometrin mittainen kapea tie, josta aukeaa näköala koko kaupungin ylle.






Aamun aurinkoinen sää jatkui ja lämpötila nousi 15 asteeseen. Laskeuduimme takaisin alas vanhaan kaupunkiin ja kävimme syömässä. 


Kävelimme vanhan kaupungin läpi, kävimme kahvilla ja vähän myös ostoksilla. Oli mukava vaihtaa kuulumisia. Tabea hakee Heidelbergiin opiskelemaan, joten tulevaisuudessa voisimme mahdollisesti nähdä useammin. Saatoin ystäväni junalle ja päätin jäädä itse vielä vähän ostoksille. Sain vähän jouluostoksia tehtyä, mutta myönnettäköön, että suurin osa ajasta meni alennusmyynneissä. Kaupoissa soi osittain joululaulut ja kaupunki oli valaistu kauniisti. Tällaiselle joulua rakastavalle ihmiselle positiivinen juttu. Sain töistä muutaman vapaapäivän ja tulen Suomeen joulun alla viikoksi. 

Menin bussilla kotiin ja suoraan koiran kanssa lenkille, ilma oli edelleen hyvä, viileähkö. Kotona söin vielä äkkiä ja nyt alkaa vielä elokuvailta. Ei hullumpi päivä.

- Annika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti