perjantai 3. marraskuuta 2017

Halloweenin baarikierros

Saksassa Halloweenia juhlitaan pyhäinpäivää edeltävänä iltana, aivan kuten Suomessakin. Erona tähän on se, että Suomessa pyhäinpäivää vietetään 31.10.-6.11. välille osuvana lauantaina, kun taas Saksassa 1.11. viikonpäivästä riippumatta. Pyhäinpäivä on yleinen vapaapäivä, joka mahdollistaa Halloweenin juhlimisen juurikin lokakuun viimeisenä iltana. Tänä vuonna Halloween sijoittui keskelle viikkoa, tiistai-iltaan. 

Poikkeuksena muihin vuosiin, tänä vuonna vapaapäiviä oli kaksi. Tiistaina juhlittiin reformaation eli uskonpuhdistuksen merkkipäivää. Joissain Saksan osavaltioissa päivä on vuosittainen yleinen vapaapäivä, mutta tänä vuonna reformaatiopäivää vietettiin koko maassa, sillä Martti Lutherin julkaisemista 95 teesistä tulee kuluneeksi 500 vuotta.

Illaksi olimme suunnitelleet baarikierroksen Heidelbergin keskustassa, aloittaen ravintolasta, siirtyen erilaisiin pubeihin ja päättyen yökerhoon. 

Käsespätzleä ja Rieslingiä, just the way I like it.




Ilta sujui hyvin pitkälle suunnitelmien mukaan. Käytiin syömässä ja jatkettiin matkaa muutaman pubin kautta kohti vanhan kaupungin keskustaa. Kaikki ravintolat ja kapakat olivat ihan tupaten täynnä, mutta jotenkin meidän onneksi löysimme aina tilaa vielä yhdelle seurueelle. Mitä lähempänä Heidelbergin keskustan baari- ja ravintolakeskittymää olimme, sitä täydempiä paikat olivat. Meidän kantapubissa, josta jo aiemman kirjoitin, kävi kuitenkin pieni vahinko. Tarjoilija ei huomannut pöydälle jäähtynyttä steariinikohtaa, ja liu'uttaessaan tuoppia pitkin pöytää, se kaatui kokonaan syliini. Tietenkin näin käy juuri silloin, kun jalassa on valkoiset farkut. Noh, lopulta housut kuivuivat ja näyttivät jopa yllättävän puhtailta. Pahoitteluksi sain muutaman juoman ilmaiseksi. Tarjoilijalle (joka pyyteli tuhannesti anteeksi) vakuuttelin, että ei hätää, olen kokenut saman ollessani tarjoilualalla töissä. Tiedän siis tunteen ja ymmärtävä asiakas vähentää tilaneesta jääviä traumoja suuresti :D Loppua kohden saimme enää vain seisomapaikkoja ja yökerhoon emme päässeet ollenkaan sen ollessa täynnä. Onneksi olimme varautuneet asiaan ja otimme käyttöön plan b:n. Taas yksi onnistunut Halloween.

- Annika



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti