tiistai 10. lokakuuta 2017

Vetter's Brauhaus

Vetter's Brauhaus on paikallinen panimoravintola aivan Heidelbergin vanhan kaupungin keskustassa.  Itsetehdyn oluen lisäksi ravintolassa on saatavilla tyypillisiä saksalaisen keittiön ruokia. Se on mielestäni yksi Heidelbergin parhaista illanviettopaikoista. Vanha kaupunki on itsessään kovin kaunis ja tunnelmallinen, siksi Vetter's sopiikin sinne hyvin. 

Täytyy sanoa, että oma suhtautumiseni olutkulttuuriin on kokenut suuren muutoksen viimeisen vuoden aikana. Ennen pidin olutta lähinnä pahan makuisena miesten juomana, enkä ymmärtänyt, miten sen mausta voi kukaan oikeasti pitää. Suostuin kuitenkin kerran maistamaan paikallista olutta, muistaakseni viime kesänä, juurikin kyseisessä ravintolassa. Yllätyksekseni se olikin hyvää eikä täyttänyt ollenkaan odotuksiani, mikä tässä tapauksessa oli varsin hyvä asia, haha. Tietenkin olen maistanut olutta aiemmin, mutta se on ollut aina yhtä pahaa. Nyt olen kuitenkin onnistunut löytämään oman makuni ja pidän oluesta. Sinänsä hyvä, sillä Saksassa ei juuri siidereitä myydä.

Takaisin aiheeseen. Lauantaina olimme suunnitelleet kavereiden kanssa, että menemme istumaan iltaa Vetter's:iin. Alkuillasta paikka oli täynnä, joten päädyimme hetkeksi muutaman korttelin päähän toiseen pubiin. Loppuilta kuluikin sitten alkuperäisten suunnitelmien mukaan.


Vetter's tarjoaa ympäri vuoden itsetehtyä olutta sesongin mukaan. Itse maistettuja ovat Maibock 6% ja kuvassa oleva Märzen 5.2%. Maistamatta on vielä Doppelbock 7.2%, Vetter's Frisch 4.5% sekä jouluolut Weihnachtsbock 6%. 

Tykkään jotenkin, että paikka on tunnelmaltaan niin lämmin. Paljon kaunista puupintaa ja kynttilöitä. Asiakaskuntakin on keskimääräisesti vanhempaa, kuin nuorten suosimissa paikoissa. Olutta saa juoda Saksassa kuitenkin jo 16-vuotiaana. Selvästi aikuisempaan makuun siis. Musiikkia ei soiteta, mutta tasainen puheensorina täyttää tilan. Tykkään.





Kävin tänään vielä hakemassa litran "to go"- oluen kotiin. Ei ole hinnalla pilattu, 3e.





































"Wer hier nicht trinkt, ist nur zu faul zum schlucken." / "Kuka täällä ei juo, on vain liian laiska nielaisemaan."
- Annika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti