tiistai 20. helmikuuta 2018

Laskiainen

Suomessa laskiaista vietetään lähinnä hernekeiton, laskiaispullien ja pulkkamäen merkeissä. Niinpä päätin näyttää kavereille, millaisia perinteitä meillä on ja leivoin viime viikonlopun elokuvailtaan laskiaispullia.
Laskiaista, kuten monia muitakin juhlapäiviä, vietetään Saksassa suuremmin ja juhlavammin. Laskiaisaikaan kouluissa on viikon loma ja marraskuusta alkanut virallinen karnevaalien odotusaika huipentuu laskiaistiistaina suureen karnevaaliin. 

Kaupat täyttyvät naamiaisasuista  ja kaikesta muusta oheistavarasta hyvissä ajoin monta viikkoa ennen karnevaaleja. 




Faschingng eli juurikin tämä karnevaali on monituntinen kulkue, jossa värikkäästi pukeutuneet ihmiset iloitsevat ja tanssivat sekä heittävät alkoholinhuuruiselle juhlakansalle karkkia, popcornia ja muita herkkuja, vähän kuin Suomessa penkkaripäivänä. Kuvasaldo jäi itse kulkueesta valitettavasti varsin vähäiseksi.




Karnevaalin jälkeen suuntasin Bauhausin kautta kotiin. Illalla menin vielä parin kaverin kanssa Mannheimiin elokuviin. Bongasin pari viikkoa aiemmin, että laskiaisena näytetään yksi näytös eräästä suomalaisesta elokuvasta. Hauska sattuma ja kiva tilaisuus, joten miksei! Illalla vielä pakkailin seuraavaa päivää varten.

- Annika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti