maanantai 1. tammikuuta 2018

Joululoma

Sain joulun ajalle mukavasti kahdeksan päivän vapaan, joten pääsin käymään Suomessa. Tuntuu, että viikko oli niin täyteenahdattu ja aikataulutettu, että kaikkea on mahdoton tähän kirjottaa. 

Oli ihana päästä käymään kotona, vaikka maksoinkin itseni ihan kipeäksi lentolippujen suhteen. Se oli kuitenkin sen arvoista ja nautin joka hetkestä. 


Muutamia asioita kaipasin Suomesta ertyisesti.


  • Lumi. Halusin kovasti, että jouluna maa olisi ollut valkoinen, sillä lumi on täällä harvassa eikä siitä kukaan nauti, vaan alkaa hirveä valitus. Sää oli kuitenkin valitettavasti pääosin plussan puolella, mutta kyllä lunta kuitenkin aina jostain löytyi.
  • Karjalanpiirakat. Vitsi, että oli tehnyt mieli karjalanpiirakoita jo monta viikkoa. Heti saapumisen jälkeisenä aamuna marssin Prismaan ja ostin piirakoita koko viikolle. En tietenkään vetänyt asiaa yhtään yli.
  • Sauna. Oli ihana päästä saunomaan, sillä täällä saunoja on vaan ani harvassa ja niistä saa pulittaa hyvän summan. Läheisessä uimahallissa uiminen maksaa neljä euroa, mutta jos saunomaan haluaa, maksaa lysti yhteensä kympin. Ei mikään mahdoton summa, mutten silti aijo ottaa tavaksi.
  • Takkatuli. Tuntuu, että palelen aina, joten kotoisaa lämmintä takkatulta tuli ikävä. Mutta vaikka itse nautin takan lämmöstä, taisi Nala nauttia siitä vieläkin enemmän.
  • Auto. Kuulosyaa ehkä oudolta, että kaipaan Saksassa autoilua. Liikun täällä pääsääntöisesti paikasta toiseen julkisilla ja autolla ajaminen pitkästä aikaa oli tosi vaputtavaa. Kun vuokrasimme täällä auton yhdeksi päiväksi muuttoa varten, tuli silloinkin jo tosi kotoisa olo.

Viikon aikana vietin paljon aikaa perheen kanssa ja yritin tavata paljon ystäviä. Kaikkia en kuitenkaan valitettavasti ehtinyt näkemään, mutta ensi kerralla sitten! Aikaa kului jouluvalmisteluihin ja viimeisiin ostoksiin sekä muutamiin ihaniin metsälenkkeihin. Aattona kävimme haudoilla ja vietimme aikaa suvun kesken. Joulupäivän olin perinteisesti serkkujen kanssa. Saunottiin, pelailtiin ja syötiin hyvin. Tapaninpäivänä syötiin vielä suvun kesken. Ennen takaisin lähtöä ehdittiin myös nähdä vaihtarityttöjen kanssa ja kävin muutaman tunnin ratsastusmaastossa.


- Annika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti