torstai 11. tammikuuta 2018

Dossenheim

Blogin puolella ollut hiljaiselo johtuu siitä, että on ihan yksinkertaisesti ollut niin hirveä kiire ja koko ajan tekemistä, ettei kirjoittamiseen ole jäänyt aikaa ja oikeen energiaakaan. Meidän muutto oli kaiken kaikkiaan tosi hektinen. 

Saavuin muutama päivä ennen uuden vuoden aattoa Saksaan ja menimme suoraan hotelliin, sillä vanha asuntohan oli jo luovutettu. Muuttoa organisoitiin hotellista käsin, samalla piti käydä töissä. Onneksi löydettiin hotelli alle sadan metrin päässä uudesta asunnosta. 

Muutaman yön jälkeen pääsimme vihdoin itsekin muuttamaan, sillä tavarathan veimme jo hyvissä ajoissa ennen joulua, kiitos entisen vuokralaisen. Muuttopäivänä kävimme hakemassa tavaratalosta peitot ja tyynyt, sillä asuimme ennen kalustetussa asunnossa, emmekä siis vielä omistaneet niitä. Veimme tyynyt ja peitot juna-aseman säilöön, Petrus muutti hotellilla odottavat tavaramme uuteen asuntoon, ulkoilutti koiran ja kävi kaupassa. Itse jouduin olemaan iltavuorossa, ja hain sitten nuo petivaatteen juna-asemalta kotimatkalla. Elettiin vähän minuuttiaikataululla, mutta jotenkin ihmeen kaupalla saatiin kaikki onnistumaan.





Nyt olemme asuneet uudessa asunnossa reilu viikon ja ollaan kyllä tosi tyytyväisiä. Tilattiin netistä heti pari mattoa ja patja. Vanhalta vuokralaiselta saimme sängyn ja sohvan. Loput huonekalut  haimme viime viikonloppuna vuokraamallamme pakettiautolla. Osa saatiin kavereilta ilmaiseksi, osa löydettiin netistä. Laitan tännekin kuvia sitten, kun tavarat ovat paikallaan ja ollaan asettauduttu kunnolla. 

Lauantaina Baden-Württembergissä eli osavaltiossa, jossa asun, oli pyhäpäivä, joten kaikki kaupat olivat kiinni. Onneksi asumme niin lähellä osavaltion rajaa, että Hesseniin eli viereiseen osavaltioon, ei ole paljoa matkaa. Yhden huonekaluista haimmekin Hessenistä, joten pääsimme onneksi myöskin suuremmille ostoksille, nyt kun kerta oli auto, millä kuljettaa tavarat kotiin.



Dossenheimkaan ei kuulu varsinaisesti Heidelbergiin, vaan on oma kylänsä, vaikka sijaitseekin ehkä neljän kilometrin päässä keskustasta. Muutto lyhensikin työmatkaani niin, että aamuisin saan nukkua noin kolme varttia pidempään. Asuntokin on ihan juna-aseman läheisyydessä, kuitenkin melualueen ulkopuolella.

Kylässä on 12 000 asukasta, mutta silti siellä on poikkeuksellisesti kolme juna-asemaa tai ratikkapysäkkiä, mitä nyt ovatkaan. Alueella on muun muassa seitsemän päiväkotia, neljä kirkkoa ja jopa uimahallikin. Koska Dossenheim sijaitsee tasamaan lisäksi osittain vuoren alarinteillä, on se myöskin suosittua viinialuetta. 

- Annika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti