tiistai 30. tammikuuta 2018

Hoitajien lakkopäivä

Torstaina Heidelbergissä lakkoiltiin yliopistoklinikalla hoitajien työoloista. Hyppäsin itse iltavuoroon, sillä niin moni ilmoitti jäävänsä tuona päivänä pois töistä. Työskentelen itse gastroenterologisella teho- ja valvontaosastolla, mutta lakkopäivänä henkilökuntaa oli alimitoitetusti, joten viereiseltä kardiologiselta teholta tultiin auttamaan meitä. 



Hoitoalan lakko ei koskenut palkkoja, mikä usein ensimmäisenä tulee mieleen. Heidelbergin yliopistoklinikka maksaa suuhteellisen hyvin työntekijöilleen. Itselleni suuri yllätys oli, että jopa opiskelijoille maksetaan työharjoitteluista reilu tuhat euroa kuukaudessa. Suomessa kun koulut maksavat harjoittelupaikoille kiitoksena opiskelijoiden opettamisesta. 

Lakon tavoitteena oli saada lisää työvoimaa. Osastoilla mennään usein minimi miehityksellä ja monilla osastoilla on öisin vain yksi hoitaja. Näinhän se Suomessakin on, joten ihan tuttua.


Menin hakemaan välipalaa kahvilasta ja satuin kävelemään ulko-oven ohi. Mielenosoitus oli käynnissä ja melu oli aikamoinen. Väkijoukon edessä juontaja huusi mikrofoniin ja villitsi ihmisiä. 



Koko sairaalan toiminta oli lakkopäivänä minimissä ja esimerkiksi kaikki suunnitellut leikkaukset olivat siirretty toiselle päivälle. Osastomme työntekijät liimasivat paitoihinsa tarrat, joissa luki: "Hätä vuorossa, tuen lakkoa." Ihan hauskaa oli nähdä tuo mielenosoitus, tässä vielä linkit pariin videoon.

Video1

Video2
- Annika 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti