sunnuntai 17. joulukuuta 2017

Asuntokuviot

Asuntokuviot alkaa vihdoin selviämään. Viimeiset kolme kuukautta ollaan asuttu hyvin kalliissa loma-asunnoksi luokitellussa kalustetussa yksiössä reilu 10 km päässä keskustasta. Tarkoitus oli etsiä jotain halvempaa, kunhan saadan ensin muut asiat rullaamaan. Nyt kun olen ehtinyt olla kuukauden päivät töissä ja kaikki virallinen paperityö muun muassa kaupungintalolla, pankissa, sairaskassassa sekä verotoimistossa on tehty, on vihdoin aika muuttaa. 

Ollaan etsitty ahkeraan uutta asuntoa ja lähetetty varmaan 50 hakemusta eri asuntoihin. Toiveena oli löytää edullinen kaksio lähempänä keskustaa, kuitenkin luonnon läheltä. Heidelberg on erittäin suosittu kaupunki opiskelijoiden keskuudessa, sillä yliopisto on yksi maan ja koko Euroopan arvostetuimmista. Tämän vuoksi asunnoille on erittäin suuri kysyntä. 



Kuten muutama postaus taakse päin kerroin, kävimme asuntonäytössä pari viikkoa sitten. Asuntoa oli käynyt vielä katsomassa yksi henkilö, joten päätöksen kuuleminen viivästyi. Omistaja päätti kuitenkin meidän onneksemme vuokrata asunnon meille. Tiistaina menemme vihdoin paikan päälle allekirjoittamaan vuokrasopparin.

Meillä kävi hyvä tuuri asunnon suhteen. Vuokra pienenee yli 200 eurolla, työmatka puolittuu, huoneiden määrä tuplaantuu sekä saamme parvekkeen. Kerron asunnosta lisää, kun olemme vihdoin muuttaneet.



Ongelmaksi muodostui itse muutto. Nykyinen vuokrasopimus loppuu 19.12. ja seuraava alkaa 1.1. Vaikka meillä on mennyt nykyisen vuokranantajan kanssa vähän sukset ristiin, saatiin pidennettyä vuokraa 21.12. asti. Mainittakoon esimerkkinä se, että vuokranantaja kertoi minulle käyneen asunnossamme kahdesti, kun emme ole olleet kotona, vaikka asunnossa on vieraita ihmisiä pelkäävä koira. Kuitenkin, saamme asua asunnossa torstaihin asti, jolloin tulenkin Suomeen viikoksi. Petrus viettää ajan tuttavien luona. Uuden vuoden yli joudumme asumaan hotellissa ja vihdoin tammikuun ensimmäisenä päivänä pääsemme muuttamaan. Onneksi saamme viedä muuttolaatikot asunnon varastoon etukäteen.

Aina kaikki ei mene odotetusti, mutta tässä tapauksessa tämä on onneksi vain järjestelykysymys. Istun nyt bussissa matkalla töihin, vaikkakin myöhässä, sillä otin epähuomiossa bussin väärään suuntaan, heh. Ehkä voisin uuden vuoden lupauksena perehtyä Heidelbergin julkiseen liikenteeseen. Vielä viisi yövuoroa ja sitten joululoman viettoon Suomeen!

- Annika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti