lauantai 23. syyskuuta 2017

Ylihuomenna

Ylihuomenna on tosiaan edessä muutto ja kaikki alkaa pikkuhiljaa olemaan valmista. Muuttolaatikot on jo matkalla ja käytännön asiat alkaa olla järjestyksessä. Vielä kun jaksaisi pakata matkalaukut. Vaikea jotenkin päättää, mitä tavaroita ottaa mukaan ja mitä jättää Suomeen. Monet asiat on myös helpompi ostaa paikan päältä.

Nyt viimeisinä viikkoina olen yrittänyt nähdä ystäviä ja sukulaisia mahdollisimaan paljon. Ihan kaikkeen aika ei ihan kuitenkaan riittänyt, sillä yllättäviä menojakin on tullut. Suoritin autokoulun syventävän vaiheen nyt viime tipassa ja Nalakin piti viedä eläinlääkäriin. Nyt kaikki on kuitenkin kunnossa.


Käytiin tänään äitin ja koirien kanssa keskustassa kävelemässä. Käväistiin myös nopeasti Omena Karnevaaleilla pyörähtämässä. Mukaan tarttui persikkapiirakka ja tietysti muurinpohjalettu omenahillolla ja kermavaahdolla. Ihmisiä oli paljon ja sää oli aivan ihana, aurinkoinen. Kaunis syyssää. Syksy on ollut aina lempivuodenaikani. Saksassa syksyistä säätä taitaa vielä saada hetken odottaa. Ensi viikolle säätiedotus lupaa mukavat yli kaksikymmentä astetta.












No jännittääkö muutos? Tottakai jännittää. Vaikka olen ollut useasti pidempiäkin aikoja reissussa, on tämä tällä kertaa aivan eri juttu. Täytyy luopua turistin roolista, sillä sitä mä en enää ole. Saksasta tulee mun uusi kotimaa. Tuntuu oudolta sanoa niin, sillä vaikka viihdyn Saksassa hyvin, tunnen Suomen olevan koti. Ehkä pian voin tuntea olevani kotona myös Saksassa.

Nyt on ensimmäisen kuun vuokra ja takuuvuokra maksettu. Kävin myöskin ostamassa läjän Suomi-tuotteita, osan tuliaiseksi ja osan itselle. Puuroa, suklaata, salmiakkia, ruisleipää, purkkaa... Löysin netistä myöskin edullisen taksin lentokentältä suoraan kotiovelle. Matkaa vajaa 100km ja etukäteen varattuna vaan 50e. Normaalitilanteessa menisin tietysti junalla ja bussilla, mutta kahden matkalaukun ja koiran kanssa koen haluavani vähän oikaista tässä kohtaa.

Nyt lähden viettämään iltaa ystävieni tupareihin. Hauskaa iltaa kaikille :)

- Annika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti