sunnuntai 17. syyskuuta 2017

Suuntana Saksa

Kuten otsikosta voikin päätellä, blogini tulee käsittelemään elämääni Saksassa. Tällä hetkellä asun vielä Suomessa, mutta reilu viikon päästä edessä on maiseman vaihto. Tuleva kotikaupunkini on Neckargemünd, joka sijaitsee Heidelbergin vierustalla aivan vuoren rinteen juurella.

Tosiaan, miksi muutan? Maa on monellakin tavalla entuudestaan tuttu. Lukioaikana olin vaihto-oppilaana Saksassa sekä osallistuin viikon mittaiseen vaihto-ohjelmaan osana opintoja. Lukion jälkeen aloitin lukemaan sairaanhoitajaksi. Huomattuani, kuinka vaikeaa työharjoittelupaikkojen löytäminen Suomessa on, päätin kokeilla onneani ja lähteä tekemään harjoittelun ulkomaille. Matka oli varsin onnistunut, sillä hyvin sujuneen harjoittelun lisäksi tapasin poikaystäväni. Lopulta tein Saksassa yhteensä kolme harjoittelua, joista yhden Stuttgartissa ja kaksi Heidelbergistä. Edellä mainittujen ohella olen tehnyt useita vapaa-ajanmatkoja maahan. Saksa on siis tullut tutuksi niin opiskelijan, työntekijän, kuin lomailijan näkökulmasta. Nyt tarkoituksena on selvittää, millaista siellä on asua paikallisen silmin. Lisäksi asiaan vaikuttaa se, että Petruksella on vielä opinnot Heidelbergissä kesken. Yhteen muuttoa ajatellen Suomi ei siis tällä hetkellä olisi edes vaihtoehto. 

Heidelberg


Asunto meillä on vuokrattu nyt alkuun vain kolmeksi kuukaudeksi, sillä se on hyvin kallis ja valmiiksi kalustettu. Halusin minimoida stressin uuden ympäristön ja työn aloittamisen yhteydessä, joten tehdään nyt itse muutosta helpompaa. Alueena Neckargemünd on kuuleman perusteella ainakin hieno ja hyvä koiralle, sillä lähellä on paljon metsää. Itse en ole siis asuntoa nähnyt, vaan ainoastaan kaksi valokuvaa. Petrus kävi asuntonäytössä ja sopi asioista vuokranantajan kanssa. Kieltämättä jännittää, millaiseen asuntoon sitä ollaan muuttamassa, mutta eiköhän se ole ihan kelpo, nyt ainakin alkuun. Asunnon vuokra on nimittäin Saksan hintatasoon nähden liian korkea, ottaen huomioon, että kyseessä on yksiö rauhallisella alueella. Tarkoituksena on etsiä myöhemmin edullisempi, kalustamaton asunto. 

Suunnitelmana on työllistyä paikallisessa sairaalassa sairaanhoitajana. Olen lähetellyt työhakemuksia useisiin mielenkiintoisiin paikkoihin ja ensimmäinen työhaastattelu on sovittu kahden viikon päähän. 

Viimeiset kaksi kuukautta olen enemmän tai vähemmän valmistellut muuttoa, eli käynyt eri virastoissa ja järjestellyt asioita. Vakuutukset irtisanottu, muuttoilmoitus tehty ja Kelaan ilmoitettu. Tehtävää on ollut paljon, mutten nyt kaikkea tässä lähde erottelemaan. Ensi viikolle jää vielä puhelinliittymän päivittäminen sekä matkalaukkujen ja muuttolaatikoiden pakkaaminen. Petrus menee vajaa viikon edeltä ja järjestelee vielä Saksan päässä asioita.

Olen innoissani muutosta, johan tässä on yli vuosi odoteltu. Tarkoituksena oli, että käyn ensin koulut loppuun Suomessa ja kerään kesän verran työkokemusta. Nyt kesätyöt on loppu ja vähän kesälomaakin vietetty. Tästä on hyvä jatkaa.

- Annika

4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Moikka! Puhun saksaa kiitettävästi. Yrittänyt nt avereiden kanssa vaihtaa kieltä englannista saksaan, jotta sujuvoituisi. Työharjoitteluissa puhunut vain saksaa, täynnä virheitähän se vielä on:)

      Poista
  2. Tervetuloa Saksaan! :) Itsellä on nyt reilut puoli vuotta takana Düsseldorfin suunnalla. Jos sulla on kielikin jo edes osittain hallussa, mahdollisesti töitä luvassa ja poikaystävä natiivi, niin uskoisin että sulla on hyvät kortit kädessä :)

    www.rantapallo.fi/hausfrau

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jenni! Toivotaan, että lähtee arki hyvin käyntiin. Kiva blog sulla, allekirjoitan nuo jutut suomalaisen ja saksalaisen arjen välillä! :D

      Poista